Resväskor – En guide om olika resväskor

En resväska är ett bagage som används för att transportera kläder och andra personliga tillhörigheter när du reser. Det finns många olika typer och storlekar av resväskor, allt från små handbagageväskor till stora incheckade bagage. Den viktigaste faktorn att ta hänsyn till när du väljer resväska är vilken typ av resenär du är. Är du en lätt packare som bara behöver en liten väska för en weekendresa, eller är du en tung packare som behöver en stor resväska för längre resor?

Olika material på resväskor

Nästa faktor att ta hänsyn till är vilken typ av material din resväska är tillverkad av. De vanligaste materialen är hårda och mjuka material. Hårdsidiga resväskor är vanligtvis tillverkade av polykarbonat eller ABS-plast och erbjuder mer skydd för dina tillhörigheter. Mjuk-sidokoffertar är vanligtvis tillverkade av nylon eller canvas och är lättare och mer flexibla.

Storlekar på resväskor

När det gäller storlek är det viktigaste måttet de linjära tummen. Detta är resväskans totala längd plus bredd och djup. Incheckat bagage får inte överstiga 62 linjära tum. Handbagage får vara upp till 45 linjära tum.

Nu när du känner till grunderna ska vi ta en närmare titt på några av de olika typer av resväskor som finns tillgängliga.

Den hårda resväskan

Den vanligaste typen av resväska är den hårda stående resväskan. Dessa resväskor har ett styvt skal och är vanligtvis rektangulära i formen. De har två handtag på ovansidan och sidan för att vara lätta att lyfta, och de har vanligtvis hjul så att du kan rulla dem genomflygplatsen.

Den mjuka resväskan

En annan vanlig typ av resväska är den mjuka resväskan. Dessa resväskor är tillverkade av flexibla material som nylon eller canvas, och de har vanligtvis en dragkedja. De har ofta en eller två axelremmar så att du kan bära dem som en ryggsäck, och de brukar också ha hjul.

Handbagage

Om du letar efter något mindre än en vanlig resväska kan du överväga en handbagageväska. Dessa väskor är utformade för att få plats i bagageutrymmet på ett flygplan, och de mäter vanligtvis 22x14x9 tum eller mindre. Carry-ons är perfekta för korta resor, och de finns i både hårda och mjuka varianter.

Incheckad resväska

Om du behöver mycket förvaringsutrymme bör du överväga en incheckad väska. Dessa väskorär större än handbagage och är avsedda att checkas in på ett flygplan. De mäter vanligtvis 26x18x10 tum eller mer och finns i både hårda och mjuka varianter.

Duffelväskor och ryggsäckar

Slutligen finns det också duffelväskor och ryggsäckar, som är perfekta för resenärer som vill packa lätt. Duffelbags är tillverkade av mjuka, flexibla material och har vanligtvis en eller två remmar så att du kan bära dem som en ryggsäck. Ryggsäckar är perfekta för dagsutflykter, eftersom de gör att du kan bära dina tillhörigheter på ryggen.

När du väljer en resväska är det viktigt att tänka på vilken typ av resenär du är, vilken typ av material resväskan är gjord av och hur stor den är. Hårdgjord resväskaär de mest hållbara, men också de tyngsta. Resväskor med mjuka sidor är lättare och mer flexibla, men de är inte lika hållbara. Och slutligen är duffelbags och ryggsäckar perfekta för resenärer som vill packa lätt.

Nu när du känner till grunderna är det dags att börja handla din perfekta resväska!