Kan jag ta med mig hunden till Bråvikslandet?

Om du ska besöka vackra Bråvikslandet och har en fyrbenta vän så kanske du funderar på om den kan följa med dig på semestern. Svaret är ja, det går alldeles utmärkt och hundar brukar älska att upptäcka alla vackra naturområden som denna underbara plats i Sverige har att erbjuda. Men för att det ska vara lika trevligt för dig, hunden, lokalinvånarna och andra besökare är det viktigt att du har koll på en del saker. Här kommer lite tips för hur du kan få ett toppenbesök ihop med din hund:

Kolla med ditt boende vad som gäller

På Bråvikslandet kan du bo i slott, koja, camping och allt däremellan. En del boenden är mer hundvänliga än andra, så kolla alltid upp direkt med boendet vad som gäller på det boendet du är intresserad av. Eftersom hundgårdar är populära under sommartider kan det finnas boenden som har hundgårdar tillgängliga för sina gäster. Det kan till exempel finnas på campingar och på vissa gästhus. En del boenden kan till och med gå med på att du har hunden med dig på rummet.

Tänk på att hålla hunden kopplad i naturreservat

Din hund måste vara kopplad i alla naturreservat i hela Sverige. Det är för att skydda natur och djurliv, samtidigt som det är trevligare för andra besökare om din hund inte springer omkring fritt. En del nationalparker har undantag för koppeltvånget, men det finns inte på Bråvikslandet.

Många naturområden har koppeltvång mellan den 1 mars – 20 augusti, eftersom det är fåglarnas häckningstid och de ska inte störas av hundar. Men en del kommuner har koppeltvång för olika naturområden som gäller utanför den perioden. Det kan till exempel gälla under jaktperioden och året runt för naturområden som är extra känsliga. Kolla gärna på kommunens hemsida om det råder koppeltvång i ett naturområde som du vill besöka.