Vad är Bråvikslandet?

Bråvikslandet ligger i Norrköping, som är en tätort i Sverige. Här finns en vik som kallas Bråviken och tillhör Östersjön. Bråviken sammankopplar staden Norrköping med Östersjön. Här finner man också Sveriges största djurpark, Kolmården. Viken omges av Kolmården och Vikbolandet som man då har valt att kalla för Bråvikslandet.

Båda områdena har fantastik natur med djupa skogar, slätter, grottor, sjöar, hav, raviner, samt den underbara vyn av den svenska skärgården. I skogarna kan man följa slingrande stigar och lyssna på vattenbruset från bäcken. Man kan ta sig framåt både till fots, med cykel, med bil och även med kajak. Det finns många sätt att njuta av Bråvikslandet och om man tycker om naturen så är detta verkligen att rekommendera.

Men det är inte bara naturen som är fantastisk i Bråvikslandet, utan det finns mycket mer att uppleva. Det finns till exempel gott om både caféer och gårdsbutiker att besöka.

Bråvikslandet – en sagolik plats som är värd att besöka

Bråvikslandet är en sagolik plats där man kan vandra och/eller cykla längs med Bråvikens vackra strand. Förutom det kan man vandra i Kolmårdsskogen och Vikbolandets slätter. Vikbolandet är en stor halvö som är cirka 59 000 hektar och delar plats med Kolmårdsskogen som utgör Bråvikslandet. Det innebär att Bråvikslandet består av nästan allt vad innefattar naturen. Det är därför en mycket unik och vacker plats att skåda och besöka.

Det är en plats som passar alla, både barn och vuxna. I Vikbolandet finns också en del djur för de som är intresserad av djur. Det är allt från getter till hjortar och strutsar, och kan vara ett tips för de som har barn, eftersom barn ofta uppskattar djur. I Vikbolandet kan man även finna en del restauranger samt en glassfabrik, som också kan vara en upplevelse för barnen. Det finns även en turistbyrå i Vikbolandet som erbjuder broschyrer med mat i fokus, för de som blir hungrig under sin vandring eller cykeltur.

Från Arkösund-porten till Östgötaskärgården

Från skogen till skärgården kan man besöka Östgötaskärgården. När vägen slutar och man når havet finner man Arkösund-porten som leder till Östgötaskärgård. Att komma från en lång vandring i Kolmårdsskogen och avsluta den med ett dopp i havet vid Östgötaskärgård är en upplevelse som man bara måste testa om man har planer på att åka till Bråvikslandet. Med andra ord har man alltså allt samlat på ett och samma ställe och kan njuta av många upplevelser under ett och samma område.

Vandring, natur, djur, skärgården, havet, samt butiker, restauranger och caféer. Bråvikslandet är alltså en plats värd att besöka för att få en optimal upplevelse för hela familjen. Det är en fantastisk plats att semestra på och om man vill se mer djur så kan man bara besöka Kolmårdens djurpark som ligger ett stenkast ifrån.

Där kan man också ta in på vildmarkshotellet för att få uppleva både Kolmården och Bråvikslandet under flera dagar. Det är väldigt mycket att se och upptäcka i Bråvikslandet, därför rekommenderas det att man stannar några dagar om man har möjlighet till det.