Restauranger i Bråvikslandet

Bråvikslandet är en fantastisk plats som ligger i Norrköping. Norrköping är en tätort i Sverige och hit åker många turister, framför allt för att besöka den kända djurparken, Kolmården. Men det finns andra upplevelser som man vill göra när man besöker nya platser som att äta på restauranger till exempel. Att äta på restaurang är ett väldigt vanligt sätt att umgås på med familj och vänner och samtidigt äta en god måltid. I Bråvikslandet finns det många restauranger att välja mellan och det finns ett brett utbud på olika typer av maträtter.

När man äter på restaurang är det väldigt viktigt att maten är god och att man får en bra helhetsupplevelse. Många restauranger konkurrerar med varandra eftersom det är svårt att leva upp till varje individs önskemål. Givetvis är smaken på maten det viktigaste eftersom det är det som är syftet när man äter på restaurang. Men om man som gäst får en dålig service kan detta väga upp mot maten, även om maten var bra.

Välj bland olika restauranger för en riktig smakupplevelse

Det finns ett brett utbud av restauranger i Bråvikslandet. Allt från à la carte till snabbmat. Om man vill ha à la carte och/eller mer husmanskost bör man besöka “Strandgrillen”, eller “Arkö Krog”. De ligger i Vikbolandet. Om man föredrar snabbmat eller för tillfälle är mer sugen på det finns det flertal grillar och pizzerior att välja mellan.

Vill man hellre gå på en lite lyxigare restaurang är “Arkösunds Hamnkrog” eller “Mauritzberg Slott och Golf” att rekommendera. “Silverklippan” som restaurangen heter på “Mauritzberg Slott och Golf” serverar lyxigare mat, samt en dryckesmeny som består av bland annat viner och olika sorters öl. Här kan man äta en tre rätters meny som består av bland annat hummer till förrätt, en kötträtt till varmrätt och en len blåbärscheesecake till efterrätt. Men menyn har givetvis mer att erbjuda som till exempel soppor, fiskrätter och andra goda efterrätter. På “Arkösunds Hamnkrog” finner du både fisk – och kötträtter. De har en fin uteservering med utsikt över havet och är ett perfekt ställe om man vill avnjuta en lyxigare måltid.

Restauranger på Kolmården

Om man planerar att besöka djurparken Kolmården vid sin vistelse vid Bråvikslandet finns det även här en del restauranger att välja mellan. Det finns både husmanskost, snabbmat och  à la carte, samt kiosker. På “Vildmarkshotellet” som ligger inne på Kolmården finns det två finare restauranger som heter “Terassen” och “Bakfickan”.

Här serveras dagens alla måltider, både frukost, lunch och middag. Njut av en god måltid på restaurang “Terassen” samtidigt som du har utsikt över Bråviken. För barnen finns även en barnbuffé där de kan välja mellan exempelvis pizza, pannkaka, pasta, olika tillbehör och mycket annat. På restaurangen “Bakfickan” finns också en barnbuffé som bland annat består av korv med bröd, pasta, pulled pork och bröd, tillbehör och mycket mera. Det som är unikt med restaurangen “Bakfickan” är att man får en bricka med lite olika tillbehör som man får välja mellan. Det är bland annat pulled pork, kamben, chiligryta, majskolv med mera. De serverar också väldigt unika snacks som rökta mandlar och friterade fläsksvålar. Ett perfekt alternativ för den som inte är hungrig utan bara är sugen på något litet men gott.