Damparfymer – Att tänka på innan du köper en parfym

Alla kvinnor älskar parfym, för att hjälpa dig att fatta ett bra köpbeslut vid ditt nästa köp av damparfym är här några saker att tänka på innan du gör ett köp:

Gå inte enbart på doften

Visst kan dofter vara både behagliga och obehagliga vid första sprayen, men med tiden aktiverar din kroppskemi noterna i doften för att skapa något nytt som arbetar med din unika kroppskemi för att skapa en helt annan doft. Lita på recensioner och rekommendationer från vänner och familjemedlemmar som vet vilka dofter som fungerar bra med din speciella kroppskemi.

Förvänta dig inte att en parfym ska fungera på samma sätt på din vän som på dig, om ni inte har exakt samma kroppskemi. Ju mer olika era kroppskemier är, desto större skillnad kommer det att bli i doften. Personer med mycket torr hud kan upptäcka att den parfym de väljer fungerar annorlunda än de som har fet hud. Det bästa är att om möjligt testa parfymer innan du köper dem på någon annan, eftersom alla damparfymer inte fungerar på samma sätt på alla kvinnor på grund av olika nivåer av PH-nivåer eller skillnader i kost eller mediciner som gör att våra kroppar utsöndrar vissa kemikalier som påverkar hur dofter blandas på vår hud.

Köp inte enbart efter pris

Visst vill du försäkra dig om att din parfym passar din budget, men priset kan inte vara det enda som räknas. Köp dock inte något dyrare än du har råd med bara för att det är märkt som ett designermärke. Många kvinnor lockas till dyra designermärken av etiketten utan att vara medvetna om alla ingredienser som används vid tillverkningen av parfymen, som kanske eller kanske inte har skapats syntetiskt. Är du ute efter en parfym för kvinnor hittar du massor av parfymer hos Luxplus – Se hela deras sortiment.

Tänk på hur ofta du kommer använda parfymen

Om det är till jobbet varje dag på ett nio-till-fem-jobb där du träffar många människor varje dag, kan det vara viktigt med uthållighet så att du kan fortsätta att lukta gott hela dagen i stället för att bli en olfaktorisk olägenhet för dem runt omkring dig efter en timme, som om du hade en doft som är starkt koncentrerad med skarpa eller tunga noter.

Å andra sidan, om det är för ett evenemang där du bara behöver bära parfymen under kvällstimmarna när du egentligen inte behöver så mycket uthållighet (som till exempel vid en middag), så välj något mer stickande och starkare eftersom det är troligt att alla andra har bytt till en annan doft när kvällen är slut.

Om din doft luktar helt annorlunda på din hud än vad den gjorde i flaskan ska du försöka ta reda på varför. Det kan bero på att du sprutade för nära kroppen eller på kläderna istället för direkt på huden så att en del av toppnoterna avdunstat innan de blandas med huden. Det kan också vara så att du har en annan kroppskemi än vad tillverkaren förväntade sig. Försök därför att hitta andra dofter från samma märke om du överhuvudtaget gillade hur deras parfym luktade från flaskan.

En lätt eller stark doft

Glöm inte att tänka på om du behöver en lätt eller stark doft när du väljer en vardagsdoft. Generellt sett föredrar kvinnor som har ett hektiskt liv och begränsad tid för smink lättare dofter som inte förolämpar någons näsa men som ändå håller hela dagen. Om du däremot ska gå ut på en dejt eller delta i en fest där det redan finns personer med tunga parfymer, välj något starkare som kan bekämpa dem och se till att din doft är fortfarande märkbar i slutet av kvällen.

Slutligen bör du försöka välja en doft som känns som “du”. Det kan vara något som påminner dig om lyckligare tider eller trevligare platser. Se till att den väcker minnen och garanterar goda stunder så att du känner dig lycklig varje gång du tar på dig den innan du går ut. Du kan lätt hitta dofter på nätet eller i ditt lokala varuhus, så experimentera med olika dofter innan du bestämmer dig för vilken som är bäst för dig!