Saker att hitta på i Bråvikslandet

Eftersom Bråvikslandet har så många olika typer av natur, stora områden och mycket plats för var och en finns det många saker som man kan hitta på i området. Att vandra, kolla på raviner och besöka trevliga kaféer är en självklarhet. Men här ska vi titta på lite alternativa saker som man kan göra när man besöker detta natursköna område kring Östersjön.

Testa pistolskytte

Norrköpings pistolklubb är länets äldsta pistolskytteklubb och en av de största med 150 medlemmar. Ibland anordnar de spännande event som är öppna för allmänheten. Klubben bedriver sin skytteverksamhet på Borgsholms skjutbaneområde och bedriver även vinterträning i en skjuthall i Himmelstalundshallen. Varför inte gå med på ett av deras event om du är van med pistoler eller helt enkelt är nyfiken nybörjare? Vill du inte skjuta skarpt kan du till exempel testa Wizeguys luftpistoler som är extremt lika vanliga pistoler och revolvrar.

Besök en glassfabrik

Vill du se hur man tillverkar glass i en äkta glassfabrik? Då ska du besöka Sänkdalens gård som ligger på halvön Vikbolandet öster om Norrköping, vackert omgiven av Bråviken, Slätbaken och Göta Kanal. Gården har brukats av släkten Gunnarsson sedan 1800-talet och de har odlat ekologiskt sedan 1970-talet. Idag producerar de ekologiska grönsaker och mjölk som sedan används till deras alldeles egna glassfabrik!

När du besöker gården kan du njuta av deras härliga glass i vackra omgivningar och köpa deras grönsaker. Varje sommar anordnar de även öppet hus där man får komma in och se hur de arbetar i glassfabriken. Det är värt ett besök.

Upptäck livet under ytan

På Badholmarna i Arkösund i det gula huset Isola Bella finns i sommar utställningen Livet under Ytan. Den handlar om livet i Östersjön och låter dig titta på alla fiskar i havet och lära dig om havsväxternas fascinerande liv. Det finns även en snorkelled vid utställningen och det är faktiskt Sveriges första tipspromenad under ytan. Snorkelutrustning går att låna på plats.