Padel – Välj rätt kläder

Padel. En sport som från ingenstans blev känd i hela Sverige och som nu älskas av tusentals människor. Sporten liknar på många sätt tennis med den viktiga skillnaden att bollen får studsa i väggen innan du skjuter över den till motståndarens sida. Precis som i andra sporter är det också viktigt att ha rätt kläder på dig. Därför ska vi idag kolla på exakt vilka kläder som passar bra för padel.

Luftiga och lätta kläder

När du är ute på banan och spelar padel kommer du att svettas. Därför är det en väldigt bra att använda lätta och luftiga kläder som du inte kommer att bli för varm i. Vi brukar rekommendera ett par shorts och en t-shirt som inte är för tajt. Självklart är det också bra om kläderna är fuktavstötande så att de inte suger åt sig svetten.

Elastiska shorts

När det kommer till shorts rekommenderar vi alltid att du väljer ett par med ett elastiskt midjeband. Det innebär att byxorna varken kommer sitter för löst eller för hårt. Dessutom innebär det att byxorna aldrig kommer att hindra dig från att fånga en boll, de ger dig full rörelsefrihet.

Vi brukar rekommendera Tennisshopen om du letar efter snygga padelkläder, speciellt om du letar efter padelshorts för damer, https://tennisshopen.se/padel/padelklader/dam/padelshorts/.

Stabila skor

Det sista vi ska prata om i den här artikeln är vilka skor du bör använda. När du letar efter skor att spela padel i är det en bra idé att leta efter ett par stabila skor som ger din fot mycket stöd. Det är också en bra idé att leta efter skor som har mycket stötdämpning eftersom du annars kommer slita mycket på dina knän. Sist men inte minst är det också viktigt att titta på mönstret under skon. Välj gärna ett ganska grovt mönster eftersom det ger dig extra bra grepp ute på banan.